Klik venligst
FÖRETAGANDE 2024-02-13 KL. 16:15

Krögarduon expanderar över länsgränsen

Av Peter Jakobsson

Krögarduon Marcus Randevik och Viktor Troedsson tar nu över Restaurang Verandan vid Malens havsbad i Båstad. De driver redan Strandhotellet i Mellbystrand där de har både servering och minigolf. På Verandan med minigolfen vill de hitta på flera nyheter men allt får vi inte veta än.

Krögarduon expanderar över länsgränsen
Restaurang Verandan tas över av krögarduon Marcus Randevik och Viktor Troedsson. Foto: Peter Jakobsson, Rickard Gustafsson/Arkiv

I tre somrar drev Karin Bengtsson restaurang Verandan men har nu valt att sälja verksamheten.

Det är både restaurangen och delägandet i minigolfen och våffelstugan som Karin lämnar vidare.

– De som tar över är superduktiga vilket är kul för verksamheten. Verandan är en pärla som kommer få mycket kärlek av dem. För min del har det varit roliga år men nu är det fokus på annat. Jag önskar de nya ägarna stort lycka till, säger Karin Bengtsson.

Restaurang Verandan ligger vid Malens havsbad. Foto: Peter Jakobsson/Arkiv

De nya ägarna är Marcus Randevik och Viktor Troedsson som har lång och gedigen erfarenhet av restaurangbranschen, bland annat från Strandhotellet i Mellbystrand som de driver idag.

– Vi har varit inne på att utöka vår verksamhet ett tag. Det är kul att det blev med Verandan i Båstad, säger Viktor Troedsson.

Marcus Randevik och Viktor Troedsson driver idag Strandhotellet. Till sommaren är de även krögarna bakom Verandan. Foto: Rickard Gustafsson/Arkiv

På Verandan vill de utveckla det som redan uppskattas av gästerna men även bjuda på en del nytt.

– Vi kommer nischa oss mot ett koncept som inte tidigare finns i området. Exakt vad det blir vill vi inte avslöja än, säger Viktor.

Marcus och Viktor planerar att öppna upp restaurangen i maj. Innan dess borde vi kunna presentera vad det är för nisch som de tänkte fylla med verksamheten.

De nya ägarna av Verandan kommer även att driva minigolfen intill restaurangen. Foto: Peter Jakobsson/Arkiv