FÖRETAGANDE 2022-01-11 KL. 13:44

Klädkammarn slår hål i väggen och utvidgar

Av Johan W Jönsson

Klädkammarn i Laholm har fått nya kunder under coronapandemin och ägarparet Liana och Kenneth Christensen vill smida medan järnet är varmt. Nu slår de ner väggen mot grannlokalen och utvidgar verksamheten.
– Den här satsningen hade aldrig varit möjligt utan våra kunder, säger Liana.

Klädkammarn slår hål i väggen och utvidgar
Liana Christensen i det som ska bli Klädkammarns nya herravdelning. Bakom syns var hålet i väggen till befintliga lokal ska göras. Foto: Johan W Jönsson

Herravdelningen har varit trångbodd ett tag och tankarna på att utvidga verksamheten har funnits ett tag. Nu har Liana och Kenneth Christensen gjort slag i saken. Eftersom att grannlokalen ändå stod tom sedan Önskabutiken flyttat till Stortorget fanns möjligheter att göra den egna lokalen större, och det med hela 120 kvadratmeter.

– Vi gör hål i väggen och bygger ut. Det känns stort men det känns bra. Vi har känt oss trångbodda på herravdelningen ett tag och vi har haft en önskan om att kunna förbättra.

I höstas började Liana och Kenneth på allvar fundera över vad de skulle kunna göra. Då dök tanken upp på att göra hål i väggen till det som tidigare var Önskabutikens lokal.

– Pålssons (fastigheter) som äger fastigheten var positiva. Det känns som att det blir en bra lösning både för dem och oss, säger Liana.

Den gamla herravdelningen kommer att byta ände i butiken och tar plats på den nya ytan. Det blir luftigare och större utrymme. Drygt 120 kvadratmeter läggs till den befintliga säljytan på 175 kvadratmeter.

– Det känns både galet och stärkande på samma gång då pandemin fortfarande är med oss. Men eftersom att vi kämpat oss igenom det här och har många nya kunder så vill vi gasa nu.

Under måndagar har Klädkammarn stängt. Då är butiken till för bokade kunder samt för förberedelser inför måndagskvällarnas liveshopping. Just livevisningarna har blivit en succé.

– Det har varit väldigt positivt och vi har fått många nya kunder till butiken. Därför behöver vi utvidga för att kunna satsa lite till. Dessutom ska kunden känna sig bekväm hos oss.


Bakom den här väggen ska den nya herravdelningen på drygt 120 kvadratmeter vara. Grannlokalen inrymde tidigare Önskabutiken som nu flyttat till Stortorget. Foto: Klädkammarn


Den gamla herravdelningen kommer bli delvis dam men även ett loungerum där Liana kommer kunna ta emot sina förbokade kunder som hon ska hjälpa.

– Det ska bli ännu bättre atmosfär och mysigare för kunden i butiken. Det är en affärsidé, att jag med alla mina events kan använda både det rummet och även vinden för större sällskap.

I loungen kommer det också att finnas en kaffemaskin och en soffa för till exempel väntande partners till kunder som handlar i butiken.

Klädkammarn får fler och fler kunder. Både Laholmare och personer utanför kommungränsen har upptäckt klädbutiken i centrala Laholm.

– Det kommer mycket folk utifrån. Det beror säkert på att andra stadskärnor tappar och att det inte finns verksamheter kvar. Laholm och Klädkammarn har blivit ett utflyktsmål.

Många kommer från Halmstad med omnejd. Men Klädkammarn har även kunder från Falkenberg, Varberg, Båstad, Ängelholm, Helsingborg och Markarydshållet.

– Folk tycker om våra livevisningar och det har genererat i mer kunder. Jag vet inte vad det beror på annars. Utöver att vi har stort kundfokus och verkligen försöker hjälpa till.

Live-mode-visningarna började sändas i våras och fortsatte under hösten. I höstas började Klädkammaren även med liveshopping.

– Kunderna är nöjda med det de ser. Annars hade det inte gått. De tycker att vi har ett bra sortiment och vi får ofta höra att här finns kläder för så många och det är vi jätteglada över.

– Hade vi inte haft så fint bemötande från våra kunder hade vi aldrig vågat göra den här satsningen, avslutar Liana Christensen.

Den nya butiksdelen ska vara klar i mars någon gång. Samtidigt firar Klädkammarn tio år som butik.


Liana Christensen ser fram emot att få utvidga herravdelningen. Fler och fler kunder hittar till Klädkammarn och nu vill hon och hennes man och medägare Kenneth smida medans järnet är varmt. Foto: Johan W Jönsson