-
FÖRETAGANDE 2022-11-02 KL. 10:03

Jul på Heagård ersätter nedlagd julmarknad

Av Carina Nilsson

Efter att Lilla Böslid valde att lägga ner Hallandsjul på Hushållningssällskapet sökte flera av de anmälda utställarna efter en ny lokal.

Nu är det klart att de kommer att vara på Heagård den 12-13 november samma helg som Hallandsjul skulle ha varit.

Jul på Heagård ersätter nedlagd julmarknad
Den 12-13 november blir det "jul på Heagård" med ett tjugotal utställare på plats. Foto: Privat

Dönardalens delikatesser var en av flera lokala mathantverkare som fick ett sent besked om att årets Hallandsjul på Lilla Böslid var inställd.

– Det var ett tufft besked för oss som har haft många trogna kunder på Hallandsjul, så vi ville väldigt gärna hitta en ersättningslokal i närheten av Halmstad, säger Brigitte Fitzner på Dönardalens delikatesser.

De tog kontakt med Hallands matgille som efter bara någon vecka lyckades hitta en ersättningslokal.

– Det blir nu på Heagård i Halmstad under lördag och söndag den 12-13 november. Det blir på andra sidan Halmstad, men vi hoppas att kunderna kommer att hitta dit, säger Brigitte Fitzner som är väldigt tacksam för hjälpen från Matgillet.


Brigitte Fitzner och Mikael Iwansson som driver Dönardalens delikatesser är glada åt att de hitgtade en ersättningslokal efter att Hallandsjul lagts ner. Foto: Carina Nilsson/arkiv


Evenemanget har döpts till Jul på Heagård berättar Viktoria Hedeng som är eventansvarig.

– Vi har i dagsläget både en restaurang och en festvåning som är tomma, så där kommer vi att hålla till. Det är ett tjugotal matproducenter och hantverkare som är anmälda hittills och vi kommer att ha öppet i caféet och några av butikerna som finns här. Vi vill väldigt gärna värna om det lokala, och vi vill ha mer verksamhet på Heagård så det ska bli spännande att se hur det här faller ut, säger hon.

Jul på Heagård kommer inte ta ut någon avgift för parkering eller entré och en låg avgift för utställarna.

– Det blir dessutom samma helg som Annies gård har sin julmarknad så vi hoppas att besökarna kanske passar på att besöka båda marknaderna, eftersom lokalerna ligger så nära varandra, säger Viktoria Hedeng och tillägger att även hundar är välkomna att följa med.