FÖRETAGANDE 2022-11-14 KL. 14:02

Ingen lågkonjunktur i Hallands shoppingmecka

Av Rickard Gustafsson

Allt snack om annalkande lågkonjunktur och nedgång i ekonomin gäller inte Hallands största köpcentrum – Gekås Ullared. I lördags slogs alla tiders försäljningsrekord med en dagskassa på 48,3 miljoner kronor!

Ingen lågkonjunktur i Hallands shoppingmecka
Patrik Levin, vd för Gekås Ullared, kallar det nya försäljningsrekordet för "magiskt". Foto: Pressbild

I lördags den 12 november shoppades det loss rejält bland de 21 000 besökarna i Gekås varuhus och restauranger. Riktigt rejält.

När dagskassan var räknad hade det gamla rekordet slagits med 20 procent eller 6,6 miljoner kronor.
– Det är ett helt magiskt försäljningsrekord. Vår strategi under pandemin var att fortsätta utvecklas och satsa på att förbättra shoppingupplevelsen. Det ser vi resultatet av nu. Varuhuset är större och vår storsatsning på skor lockar många besökare, säger vd Patrik Levin.

Det tidigare dagskasserekordet var på 41,7 miljoner och noterades hösten 2019.

Patrik Levin vill även passa på att ge alla anställda en stor eloge.
– Jag är otroligt glad och stolt över våra fantastiska medarbetare som har kapacitet att växla upp både tempo och kundfokus under en sådan här rekorddag. Det nya försäljningsrekordet kommer vi så klart att fira tillsammans inom kort.

En bidragande förklaring till rekordnoteringen kan vara att varuhuset under höstens högsäsong håller öppet till 22.00 på torsdagar, fredagar och lördagar för att minska risken för trängsel.