FÖRETAGANDE 2021-11-19 KL. 15:08

I december öppnar Synsam i Laholm igen

Av Johan W Jönsson

Sedan i somras har Synsam inte haft någon fysisk närvaro i Laholm. I juni totalförstördes deras lokal på Stortorget i en brand. Från och med den tredje december är Synsam dock tillbaka då de öppnar på ny adress i Offsides gamla lokaler på Storgatan. “Vi räknar ner som till julafton”, säger Malena Liljeroth.

I december öppnar Synsam i Laholm igen
Malena Liljeroth ser fram emot att få slå upp portarna till Synsams nya lokaler på Storgatan. Bild: Johan W Jönsson

När LT besöker Synsams nya lokaler är byggarna i full gång. Tidigare inrymde byggnaden klädhandel under många år. Björn Rundström äger fortfarande fastigheten men har bara behållit en liten del av Offsides gamla yta för att eventuellt kunna ha öppet ett “Mini-Offside” på sommaren.
Resterande del hyr han ut till Synsam och de har förändrat lokalen helt så att de 180 kvadratmeterna blivit mer ändamålsriktiga för den nya verksamheten.
– Under de här månaderna har vi varit i vår butik på Hallarna. Vi har delat med dem. Men vi har från dag ett hela tiden planerat för att komma tillbaka till Laholm, säger butikschef Caroline Ljungberg.

Har kunderna hittat er på Hallarna?
– Ja och nej. Vi har haft kunder men många som var påbokade i början valde att avboka då de inte hade möjlighet att ta sig till Halmstad. Vi har mycket äldre kunder. Många har väntat in oss och det är vi supertacksamma för, säger Caroline.

Hur var det direkt efter branden?
– Det var absolut en tuff tid. Det var mycket som behövde återskapas. Vi hade högt tryck innan branden så vi hade väldigt mycket ordrar som var färdiga och mycket som precis beställts och allt det behövde göras om.


Förberedelserna inför öppningen den tredje december är i full gång. Utbudet av bågar kommer att bli större då butiksytan är större. Bild: Johan W Jönsson


Nu kan de anställda och kunderna dock se framåt. Snart öppnar Synsam i helt nyrenoverade och fräscha lokaler.
– Vår nya lokal är bra. Den är till exempel handikappanpassad och det var inte vår förra. I och med att vi har mycket äldre kunder så är det en stor fördel. Många behövde hjälp för att kunna ta sig in på gamla stället, säger Caroline.

En större butiksyta gör också att Synsam kan ta in fler bågar. Utbudet kommer att bli betydligt större än vad det varit tidigare.

På Storgatan blir Synsam granne med Flora Garden och mitt över vägen finns Tyglust. Det är mycket liv och rörelse på gatan.
– Vi hade ju A-läge på Stortorget. Men detta är bra. Folk kommer inte att ha svårt att hitta hit och det finns parkeringsplatser precis utanför här med. Det passerar mer folk än vad man tror, säger Malena Liljeroth.

Under öppningsdagen den tredje december kommer det att vara invigning under hela dagen och det utlovas lite gott och kanske blir det även något erbjudande.
– Vi känner stor tacksamhet för de kunder som tagit sig till oss på Hallarna och även för de som valt att vänta på att vi skulle komma tillbaka till Laholm trots att det tog längre tid än vad vi från början trott. Det betyder mycket för oss, säger Caroline Ljungberg.

– Och vi ser verkligen fram emot att få öppna i Laholm igen. Vi längtar efter att få komma tillbaka. Vi räknar ner som till julafton. Nu ska vi äntligen få komma hem och det känns jättespännande, avslutar Malena Liljeroth.