FÖRETAGANDE 2022-05-23 KL. 17:17

Här är Offensiva Laholms alla vinnare från Guldkvällen

Av Johan W Jönsson

Offensiva Laholms Guldvecka gick i mål med en högtidlig men lättsam Guldfest på Karsefors festplats. Alla vinnare och nominerade från de tre senaste åren uppmärksammades. ”Det blev precis så som vi ville ha det. Till och med lite bättre”, säger ordföranden Birgitta Persson.

Här är Offensiva Laholms alla vinnare från Guldkvällen
Klädkammarn blev Årets företag på Guldveckan. Ägaren Liana Christensen med diplomet. Foto: Offensiva Laholm

Guldkväll med folkparkskänsla avslutade Offensiva Laholms Guldvecka. Femkamp, korv med bröd, popcorn, god mat och dryck samt livemusik, sång och dans stod på agendan.

Knappt 180 personer medverkade vid tillställningen. Peter Bengtsson och Maggan Ek lotsade de närvarande genom kvällen från scenen.

– Vi är supernöjda med allting! Alla hjälptes åt och Peter och Maggan är ju bara bäst. De gör det så enkelt och får alla att känna sig bekväma, säger Birgitta.

Vid scenen fanns ett bildspel där alla nominerade från pandemiåren (2019, 2020 och 2021) rullade. De som fanns på plats fick också gå upp på scen och motta publikens applåder.

Vinnarna hade
redan uppvaktats ute på respektive verksamhet i livesändning under veckans gång. Det var lite kärvare att få till överraskningsmomentet i år.

– Det var klurigt! Vi fick ändra och anpassa oss. Lagafors var i Frankfurt, Micke (Bengtsson) och Tina (Karlsson) var iväg någonstans och Sundbakki var iväg på något, skrattar Birgitta.

Under 2020 och 2021 var det enklare då ingen var iväg. Då var alla var på plats och ingen ute på äventyr. Hur det blir nästa år återstår att se, säger Birgitta Persson.

– Vi fick styra om och det gick jättebra ändå. Det har verkligen varit ett vinnande koncept under den här tiden. Men nu har vi stängt de här tre åren och får utvärdera och se hur vi gör framåt.

Vignir Jonasson och Rebecca Holmström på Sundbakki Islandshästcenter blev Årets Landsbygdsföretagare. Lagafors prisades som Årets Hållbara företag.


Tina Karlsson och Mikael Bengtsson på Bio Maxim blev Årets profil. Foto: Offensiva Laholm


Mikael Bengtsson och Tina Karlsson på Biograf Maxim röstades fram som Årets profil. Till Årets företag utsågs Klädkammarn i Laholm AB.

– Fantastiskt! Jag är så himla glad och stolt. Det känns som att man fått den finaste av fina utmärkelser. Bekräftelse på sitt arbete, säger Liana Christensen på Klädkammarn.

Varför tror du att ni vann?

– Vår bransch hade det tufft under pandemin men vi har lyckats få det att bli bra i alla fall. De andra två bolagen har gjort fina resor och jag var glad över att bara vara nominerad.

Klädkammarn var nominerad i samma kategori som Strandängshälsan samt Mark & Grund i Väst AB.

”Med sin förmåga att hantera snabba förändringar i en omvälvande tid såg Klädkammarn till att gå stärkta ur krisen och sätta Laholm på kartan”, löd en del av motiveringen.

– Det var en väldigt fin motivering. Den säger mycket om vår resa. Vi gjorde det svåra i pandemin - att kunna återanställa.

Hur var Guldkvällen?

– Det var jättetrevligt! Ett lättsamt sätt med härlig feststämning. Fint upplägg. Och allt det ideella arbete de lägger ner för oss andra - det är snyggt gjort!, avslutar Liana Christensen.

Fotnot: Petter Moberg på Mobergs byggkonsult och Stefan Larsson samt Roine Johannessen på Take Care blev Årets nykomling respektive Årets entreprenör. De har LT redan skrivit om.


Vignir Jonasson och Rebecca Holmström på Sundbakki Islandshästcenter blev Årets Landsbygdsföretagare. Lagafors blev Årets Hållbara företag. Huvudägaren Johan Cavalli tog emot diplomet och showade på scen under Guldkvällen. Foto: Johan W Jönsson


Fakta:

Årets Landsbygdsföretagare
Vignir Jonasson och Rebecca Holmström, Sundabakki Islandshästcenter (V Jonasson AB)
Med driv och hjärta har Vignir Jonasson och Rebecca Holmström på kort tid byggt upp Sundabakki Islandshästcenter till en imponerande verksamhet för islandshästar och ryttare, med träning, inridning, tävling och inte minst avel. Investeringar i bed & box, ridhus och ridbana med WM-mått gör att ryttare från hela Sverige i alla åldrar och nivåer kommer till anläggningen. Lägg där till stora tävlingar på internationell nivå med upp till 250 ekipage och du har en betydande turist- och publikmagnet.

Årets Hållbara Företag
Lagafors AB
Med enträgenhet lyckas Lagafors AB uppbåda kraften att hos stora och små aktörer ständigt påverka dess inställning till människans viktigaste livsmedel, livets förutsättning och framtidens möjlighet till överlevnad; vatten. Hållbart företagande är att inte förbruka, förstöra och förgöra utan värna möjligheten i det vi har och som i framtiden kommer att vara en brist. Härigenom skapar Lagafors AB god ekonomiskt, social och miljömässig hållbarhet, ny teknik och vattenbesparing.

Årets Profil
Mikael Bengtsson & Tina Karlsson.
Uthålliga, starka och kreativa är tre ord som beskriver profilerna Tina Karlsson och Mikael Bengtsson. Men sin kreativitet har de lyckats hålla sina verksamheter öppna och leverera trygga och nya upplevelser för sina biobesökare. Med styrka har man jobbat på för egen överlevnad, men även skapat samarbeten som gynnat andra kollegor som också kämpat i pandemins spår. Uthålligheten gör att vi fortsättningsvis kommer kunna njuta bioupplevelser hos dessa profiler, nu och i framtiden.

Årets Företag
Klädkammarn i Laholm AB
Det här är företaget som ständigt utvecklar sin verksamhet. Men när pandemin slog till och handeln påverkades hårt, valde Liana Christensson och Klädkammarn i Laholm att gasa ytterligare och utmana sig själv på alla sätt och vis. Genom digitala modevisningar, internet-handel och shopping efter stängning, provade hon sig fram och nådde inte bara ut och fick nya kunder över hela Sverige, hon kunde även anställa personal igen. Med sin förmåga att hantera snabba förändringar i en omvälvande tid såg Klädkammarn till att gå stärkta ur krisen och sätta Laholm på kartan.