FÖRETAGANDE 2022-06-02 KL. 11:56

Gym byter ägare och ändrar inriktning

Av Johan W Jönsson

Träningscenter Laholm har tagits över av Nicklas och Ellenor Augustsson. De driver sedan tidigare Trönninge Motions center AB. Det tidigare obemannade gymmet kommer bemannas upp och det kommer erbjudas gruppträningspass, idrottsbehandlingar och massage, personlig träning samt kostrådgivning.

Gym byter ägare och ändrar inriktning
Ellenor och Nicklas Augustsson tar över Träningscenter som byter namn till TMC Laholm och dessutom ändrar inriktning. Foto: Johan W Jönsson

Trönninge Motions Center AB grundades 2014 och efter åtta år tyckte Nicklas och Ellenor Augustsson att det var dags att utvidga verksamheten med ett gym till.

– Vi har haft en dröm om ett gym till och när tillfället dök upp så tog vi chansen. Det ska bli en spännande resa och väldigt roligt, säger Ellenor.

Varför just Laholm?

– Nicklas har haft lite spaningar åt det här hållet. Vi är väldigt förtjusta i Laholm och har väl haft i tankarna att någon gång flytta hit, säger Ellenor.

Det finns ett gäng gym i Laholm med omnejd. Inte minst Nordic Wellnes som öppnade bara ett par stenkast från Träningscenter i höstas. Men Augustssons räds inte konkurrensen.

– Vi är inte rädda för konkurrens. Vi har vår målgrupp och vårt sätt. Det finns de som tränar på Wellnes men det finns också kunder för oss, säger Ellenor.

Hon berättar att deras idé är att vara ett familjärt gym med nära kontakt med sina kunder. Gymmet är för alla men det kommer att vara förmånligt för familjer att träna.

– Vi kommer öppna lokalen bredvid också. Vi ska ha massage och dessutom erbjuda olika pass som yoga, spinning och cirkelträning. Dessutom mycket med kost och rådgivning kring det.

– Det är inte bara familjer som är välkomna. Vi vill ha en varm känsla där alla känner sig välkomna. Oavsett om man vill bygga muskler, tappa vikt eller må bra.


Ellenor Augustsson ser fram emot att träffa laholmarna och tycker att det ska bli roligt med ett gym till utöver det som hon och Nicklas driver i Trönninge. Foto: Johan W Jönsson


I Trönninge har TMC dessutom blivit en mötesplats för pensionärer och även i Laholm kommer det att bli en del pensionärspass på förmiddagar.

Många av de befintliga maskinerna är bra och kommer att vara kvar. Men det kommer att möbleras om en del och skapas en crossfithörna och stretchhörna.

– Vi kommer fixa, städa och måla om. Dessutom ska vi öppna en reception då vi kommer att vara på plats mycket mer. Det blir ett ansiktslyft helt enkelt, säger Ellenor.

Tanken är att gymmet ska återinvigas den 27 augusti med en liten invigningsfest. Fram till dess kommer det att vara en del erbjudanden.

– Vi kommer ha öppet under tiden och vi hoppas att de befintliga kunderna accepterar att vi stökar lite grann. Det kommer ju bli bra.

Precis som tidigare kan man komma när man vill och träna under gymmets generösa öppettider. Det som krävs är ett gymkort.

– Vi kommer vara här mycket mer. Både under förmiddagar och kvällar. Vi hoppas att de befintliga kunderna stannar och att även nya kunder hittar till oss, avslutar Ellenor Augustsson.


Den gamla skylten ska plockas ner och ersättas med en ny. Foto: Johan W Jönsson