FÖRETAGANDE 2022-04-12 KL. 11:53

Guldveckan får guldfest med folkparkskänsla

Av Johan W Jönsson

I år kommer Offensiva Laholm att kunna ha med de nominerade företagarna till guldveckan i sin ”Golden afterwork”. Själva guldveckan kommer att avslutas med en guldkväll med folkparkskänsla på Karsefors festplats.

Guldveckan får guldfest med folkparkskänsla
Anna-Lena Karlsson, Eva Salander och Birgitta Persson från Offensiva Laholm gläds över att kunna bjuda in de nominerade tilll guldveckan till en guldfest. Foto: Johan W Jönsson

– Äntligen ska vi få ha med dem vi pratar om på plats och inte bara på film, säger Anna-Lena Karlsson från Offensiva.

Föreningen har abonnerat hela ”The Golden Pearl” för sin after work, som i vanlig ordning kommer att livesändas. Dessutom kommer ett visst antal medlemmar att få möjlighet att vara med.

– Det finns ett begränsat antal biljetter och man måste föranmäla sig för att få vara med i green room, som vi skämtsamt kallar det, säger Offensiva Laholms ordförande Birgitta Persson.

Som vanligt är det sex kategorier där vinnare ska utses - Årets nykomling, landsbygdsföretagare, entreprenör, hållbara företag, Årets företag och profil.

Årets profil röstas fram av folket och det går att rösta både digitalt på social medier samt fysiskt via en röstlåda som finns på bokhandeln i Laholm.

– Jurygrupperna som tar från de nominerade gör ett fantastisk jobb. De är ute och besöker ett antal och sedan gör de ett urval och trattar ner det till tre stycken, säger Birgitta.

Golden after work äger rum den 21 april mellan 19:30 och 21:00. Maggan Ek och Peter Bengtsson kommer att agera konferencierer för tredje året i följd.

– Nu sluts cirkeln lite för de här tre åren. Alla de som varit nominerade under de två senaste åren när det varit pandemi har ju inte riktigt fått den uppskattning de förtjänar, säger Anna-Lena Karlsson.

Vinnarna kommer även i år att överraskas på plats där de har sina verksamheter. Men denna gång blir det även en stor guldfest på Karsefors festplats som avslutning på guldveckan.

– Det ska bli så himla kul! Alla de som varit nominerade under de här tre åren är inbjudna. Det går också att köpa paket för de som vill ha sin firmafest där, säger Eva Salander.

Tanken är att det ska vara folkparkskänsla vid festen den 20 maj. Offensiva Laholm hoppas på runt 300 personer. Ingen omöjlighet med tanke att bara de nominerade på tre år är många.

– När vi gått ut med att det ska bli av så har det känts som att en fest verkligen behövs. Det är något som folk har längtat efter, säger Birgitta Persson.

Själva prisutdelningen är ju redan gjord men alla nominerade under de tre åren ska bli hedrade och ärade under kvällen. Både på scen och med filmmaterial.

– Det ska vara folksparkskänsla - folkligt, festligt, härligt, roligt och enkelt. Det blir lyckohjul och lite lekar ala förfest och sedan middag inne i lokalen, säger Eva Salander.

Peter och Maggan kommer att vara konferencierer. Under kvällen blir det också livemusik och dans. Vilka som ska spela är inte klart ”men på en dansbana måste det vara livemusik”.

– Vi har tagit godbitarna från pandemin med oss till slutdestinationen. Det ska bli spännande att se hur detta blir då det är helt nytt, säger Birgitta Persson.

Livesändningarna har varit mycket uppskattade. Att filma prisutdelningarna på plats ute på verksamheterna har gjort att många fler har kunnat följa det än under en vanlig guldkväll.

Att prisutdelningen flyttat från höst till vår gör det möjligt att ha en avslutande fest på ett ställe som Karsefors. Det ger också evenemanget välkommen möjlighet att kunna växa.


Fakta:

Guldveckan och Guldkvällen arrangeras av Offensiva Laholm, för att hylla det goda företagsklimatet Laholms kommun och för att lyfta fram duktiga företagare och förebilder.