Klik venligst
FÖRETAGANDE 2023-09-03 KL. 07:02

GeKås ägare föreläser på näringslivsdagen

Av Johan W Jönsson

När näringslivsdagen i Laholm anordnas för tredje gången i nuvarande format har de arrangerande föreningarna lyckats engagera Gekås ensamma ägare Thomas Karlsson. Han är inte känd för att vara en särskilt publik person.
– Jag trodde inte ens att han skulle svara på mitt mejl men han återkom redan dagen efter och tackade ja, säger Laholms kommuns näringslivschef Peter S Larsson.

GeKås ägare föreläser på näringslivsdagen
Lars-Göran Persson (Attraktiva och Offensiva Laholm), Peter Wallgren (Made in Laholm), Sara Linnarsson (Winnet) och Peter S Larsson (Laholms kommun) hoppas på en full aula den 18 oktober. Foto: Johan W Jönsson

Näringslivsdagen har under två års tid lyckats få riktigt bra föreläsare till Laholm och i år är inget undantag. Thomas Karlsson delar scen med Jonas Helgesson.

– Jonas har en medfödd CP-skada och blev mer eller mindre dömd till ett liv i rullstol och till att inte kunna göra någonting. Men han har klarat allt - det går, säger S Larsson.

– Hans föredrag brukar beröra. Det blir säkert både tårar och skratt, fortsätter han.

I panelsamtalet deltar Jeannette Lilja, Åsjömad Semin & Avel, Marie Svensson, Gärdet - omsorg Hallandsås och Maria Jorlén, Flip´n Fun Wakepark.

Åsjömad Semin & Avel blev utsedda till årets hästföretagare i Sverige förra året, Marie Svensson till årets laholmare i år och Flip´n Fun Wakepark ska bli den största i sitt slag i norra Europa.

Thomas Karlsson började jobba extra på GeKås som 16-åring. Utöver att vara ägare är han fortfarande inköpsansvarig för kroppsvårdsprodukter.

– När det närmar sig rekord är han ibland ute i butiken och hjälper till att packa upp varor. Han brinner fortfarande för sitt arbete, säger Peter S Larsson.

Varför kommer han, tror du?

– Jag fick hans kontaktuppgifter av näringslivschefen i Falkenberg som känner honom privat. Han har hjärtat i Halland, är med i nätverk i Falkenberg och är en ödmjuk kille.

GeKås ägare Thomas Karlsson är en av föredragshållarna på Laholms näringslivsdag. Foto: GeKås

Per Karlsson som driver Slaktarkorv avslutar näringslivsdagen. Han ska berätta om hur det gick till när han tog sig in på den danska marknaden med sina produkter.

– Det kostade honom ofantligt mycket blod, svett, tårar och framförallt pengar. Den danska marknaden är ganska stängd, men Per lyckades.

Håcan Nilsson, som kallas Hässleholms Skavlan, agerar som vanligt konferencier, moderator och speaker. ”Vi hittade ingen bättre! Han är riktigt bra!”, skojar S Larsson.

Näringslivsdagen är i år en halvdag. Den inleds klockan 13:00 den 18 oktober och avslutas klockan 17. Det bjuds på lokalt rostat kaffe, fika och grillad korv.

Vad betyder näringslivsdagen?

– Det är en samlingspunkt för företagen med möjligheter att nätverka, inspireras och beröras, säger Offensiva och Attraktiva Laholms ordförande Lars-Göran Persson.

Det finns plats för över 300 personer under dagen. Förhoppningen är att det ska bli fler än de runt 200 som kommit de senaste åren. Kanske kan en halvdag locka fler.

Arrangörerna av näringslivsdagen är samma som tidigare. Det vill säga Offensiva och Attraktiva Laholm, Made in Laholm, Winnet och Laholms kommun.

Peter Wallgren (Made in Laholm), Peter S Larsson (Laholms kommun), Sara Linnarsson (Winnet) och Lars-Göran Persson (Attraktiva och Offensiva Laholm) ser fram emot näringslivsdagen. Foto: Johan W Jönsson

Fakta:

Program Näringslivsdagen i Laholm den 18 oktober:

12:30-13:00 Incheckning, kaffe och mingel

13:00-13:10 Välkomnande

13:10-14:10 Jonas Helgesson

14:10-15:00 Panelsamtal, Jeannette Lilja, Maria Jorlén, Marie Svensson

15:00-15:30 Fika och mingel

15:30-16:30 Thomas Karlsson

16:30-17:00 Per Karlsson

17:00 ”En korv på vägen hem”