Klik venligst
FÖRETAGANDE 2024-07-02 KL. 11:44

Gammal mjölkbutik kan bli café

Av Carina Nilsson

Ica Nära i Strömsnäsbruk vill bygga ut butiksytan med 400 kvadratmeter – och starta ett café.
– Ingenting är klart än men vi hoppas att det blir verklighet, säger Ica-handlare Johan Lindahl.

Gammal mjölkbutik kan bli café
Om allt går i lås kommer Ica-butiken att bli 400 kvadratmeter större än idag. Foto: Carina Nilsson

Politikerna i Markaryds kommunfullmäktige sade nyligen ja till en plan för att utveckla Strömsnäs centrum. En del i planen är att Ica-butiken köper fastigheten som hänger ihop med butiken, vilket ger Ica möjlighet att utöka sin verksamhet.

– Inga papper är påskrivna än men vi vill köpa fastigheten och utveckla vår butik, det har varit ett önskemål under lång tid. Om planerna går i lås kan vi bygga ut med 400 kvadratmeter vilket ger mer lagerutrymme men framför allt kan vi få mer försäljningsyta, säger Johan Lindahl.

Johan Lindahl som driver Ica nära i Strömsnäsbruk vill bygga ut butiken med 400 kvadratmeter och hoppas att planerna kan gå i lås. Foto: Privat

Dessutom finns planer på att starta ett café.

– För tre år sedan gjorde kommunen en enkät om hur invånarna ville att norra kommundelarna skulle utvecklas. Då fanns det ett starkt önskemål om ett café. Idag är det endast Lagadalskyrkan i byn som har café, två dagar i veckan när de serverar kaffe och bullar, och det är väldigt många besökare där. Så det finns ett behov av en träffpunkt, säger Johan Lindahl.

Ett café skulle också komplettera butikens utbud.

– Vi har redan catering och bageri, jag tror vi har goda möjligheter att driva ett café i samma lokal, säger Johan.

Den fastighet som Ica vill köpa har tidigare varit livsmedelsbutik. I de framtida planerna finns två spår, antingen riva och bygga nytt eller bygga in fastigheten och använda som café.

– Byggnaden har bland annat varit mjölkbutik och speceriaffär. Jag tycker det vore roligt om man kunde bevara en del av det och få till en lite gammeldags känsla, säger Johan.

Ica-butiken i Strömsnäsbruk vill bygga ut - och starta ett café. Foto: Carina Nilsson

Sedan planerna blev kända har Johan fått många frågor av nyfikna besökare.

– Det känns väldigt positivt både för oss och för orten att kommunen vill satsa på ett nytt centrum. Det är en stor investering för oss men det gäller att se det långsiktigt. Vi vill säkra att vi har en bra handelsplats och att vi kan erbjuda kunderna en bra service, säger Johan Lindahl.