FÖRETAGANDE 2022-01-27 KL. 18:17

Delihallen tvingades hålla stängt på grund av sjukdom

Av Johan W Jönsson

Båda de fastanställda hos Delihallen drabbades av sjukdom och med rådande karantänregler har verksamheten tvingats hålla stängt under hela veckan. Förhoppningsvis kan man öppna igen under lördagen. ”Det är klart att det inte är bra. Vi tappar intäkter och utgifterna finns där ändå”, säger Martina Elverius som driver Delihallen.

Delihallen tvingades hålla stängt på grund av sjukdom
Delihallen har fått hålla stängt under veckan på grund av sjukdom. Foto: Linda Wilmarstrand

Stängt på grund av sjukdom tisdag, onsdag, torsdag och fredag. Måndagar är det stängt också i vanliga fall. Delihallen i Laholm blev hårt drabbat när sjukdom slog till.

– Jag har testat negativt på två snabbtest. Så jag har fått något annat. Det är på bättringsvägen men jag känner mig fortfarande orkeslös, säger Martina.

Det är dock andra i personalstyrkan som varit drabbade av covid-19 och tillhörande karantänsregler.

– Utan någon som kan ta det kompletta ansvaret så kände vi att det var bättre att stänga än att ha öppet halvdant. Det hade riskerat att göra mer skada än nytta.

Hur påverkar det er att behöva hålla stängt?

– Det är en belastning på ekonomin. Det blir ju intäktsbortfall - hyran och sjuklöner ska betalas även om vi tvingas hålla stängt.

Hur har det gått med råvarorna?

– Det som vi har kunnat frysa in och ta hand om har vi tagit hand om men det finns mycket färskvaror som inte går att rädda och det blir ju en förlust.


Så här pigg har inte Martina Elverius som driver Delihallen varit den senaste tiden. Men nu är hon på bättringsvägen. Arkivbild


Att behöva hålla stängt på grund av sjukdom blev lite som ”lök på laxen” för Delihallen som verkar i en bransch som varit hårt drabbad av alla restriktioner.

– Restriktionerna har ställt till det för oss. Framförallt för att folk blivit rädda. Restaurangbranschen har blivit väldigt hårt drabbad av coronarestriktionerna, säger Martina.

Att Delihallen tvingas hålla stängt en lönevecka svider så klart extra mycket. Tanken var att ett ”Fredagshäng” skulle genomförts på fredagen men det är nu flyttat till nästa vecka (4/2).

– De allra flesta av de som bokat följde med trots att vi ändrade datum. De var fantastiska och visade stor förståelse för att det blivit som det blivit.

Under lördagen (29/1) hoppas Delihallen kunna öppna igen och sedan är tanken att hålla öppet som vanligt under vecka fem.

– Lördagen är ändå vår bästa dag. Så vi hoppas kunna ta igen lite av det som gått förlorat då. Vi hälsar alla kunder varmt välkomna till oss. Info kommer finnas på vår Facebooksida.

Framåt ligger champagneprovningar med i planen. Det kommer att bli minst en och går den bra kan det bli fler gånger.

– Vi är väldigt tacksamma över att våra kunder har tagit emot det här på ett så fint sätt. Vi är väldigt glada för våra gäster. Utan dem hade vi inte funnits, avslutar Martina Elverius.


Delihallen har varit tomt under hela veckan på grund av sjukdom hos personalen. Foto: Linda Wilmarstrand