FÖRETAGANDE 2022-12-14 KL. 15:32

Cykelvård kan vinna 100 000 kronor

Av Johan W Jönsson

Blerim Rrahmani som äger Cykelvård i Laholm kan vinna 100 000 kronor. Blerim och hans företag är en av tre finalister i hela Sverige till Småföretagarstipendiet. ”Det är jättekul att vara en av tre finalister och det hade varit ännu roligare att vinna”, skrattar Blerim.

Cykelvård kan vinna 100 000 kronor
Blerim Rrahmani uppvaktades med blommor som en av tre finalister av Svedea. Foto: Tobias Ohls

Cykelvårds affärsidé är att rusta upp begagnade cyklar. Blerims devis är att alla ska ha råd med en cykel. Det hade han inte själv när han var liten.

– Jag tror att jag har blivit utnämnd som en av tre finalister lika mycket för min story som för företagets affärsidé, säger Blerim.

När Blerim var ung hade hans föräldrar inte råd att köpa någon cykel till honom. Det har funnits med honom hela livet och det är en stor del i att han startade Cykelvård.

– Jag vill kunna hjälpa andra som är i samma situation som jag var då. Vi har cyklar från 400 kronor på Cykelvård och samarbetar även med Majblomman, säger Rrahmani.

Att rusta upp begagnade cyklar och sälja dem vidare till nya ägare är också hållbart. Begreppet recycling passar fint in på Cykelvård.

– Det ligger i tiden. Vi måste tänka mer på vår värld och inte bara köpa nytt hela tiden. Jag har en bra affärsidé och vill gärna inspirera andra - man kan börja på noll.

För en tid sedan förvärvade Blerim även Jonnes Cykel och Motor. Cykelvård huserar nu i lokalerna på Månstorpsvägen och namnet Jonne lever vidare.


Blerim Rrahmani som driver Cykelvård förvärvade nyligen Jonnes Cykel och Motor. Nu kan han vinna 100 000 kronor för sin historia och för sin affärsidé. Foto: Johan W Jönsson


Blerim jobbar inte själv med att rusta upp cyklar. Det gör hans pappa och en person som han hjälpt in på arbetsmarknaden. Själv jobbar han på TEK Kompetens i Halmstad.

– Jag arbetar som företagsutvecklare. Jag hjälper olika företag med allt möjligt. Inklusive ledarskap. I mitt jobb utgår jag ifrån företagets behov, säger Rrahmani.

Utöver Blerim och Cykelvård är även Jessica Lönnqvist med företaget ReShape och Olof Guldbrandsson Kolthoff med företaget Allgreen Hydrofarming nominerade.

– När jag ansökte trodde jag aldrig att jag skulle bli en av finalisterna. Det är ändå 100 000 kronor vi pratar om, och lilla Laholm, säger Blerim.

– Nu vill man ju vinna, skrattar han vidare samtidigt som han berättar att han tycker att det är kul att sätta Laholm på kartan med sitt företag.

– Det känns helt underbart! Lilla jag som började på noll, om inte minus. Kan Blerim så kan alla. Kan jag bara inspirera en enda person är det mer värt än att vinna priset, avslutar han.

För att fira finalplatsen och för att minnas varför Blerim en gång startade företaget delar Cykelvård ut tre barncyklar inför julen. Information finns på företagets Facebooksida.

Vinnaren av Småföretagarstipendiet presenteras innan årsskiftet.