FÖRETAGANDE 2022-05-16 KL. 17:41

Byggkonsult blev Årets nykomling när Guldveckan inleddes

Av Johan W Jönsson

Offensiva Laholms Guldvecka går i mål med en Guldkväll för första gången på tre år. Men livesändningarna har inte slopats för det. De första att uppvaktas på plats var Årets entreprenör och Årets nykomling. ”Det känns fantastiskt roligt!”, säger nykomlingen - byggkonsulten Petter Moberg.

Byggkonsult blev Årets nykomling när Guldveckan inleddes
Byggkonsulten Petter Moberg prisas som Årets nykomling av Offensiva Laholm. Foto: Johan W Jönsson

Trots att det i år blir en Guldkväll för första gången sedan 2019 skippar inte Offensiva Laholm konceptet att med att åka ut och överraska vinnarna ute på sina verksamheter.

– Det har blivit succé med livesändningarna - det ger många fler chansen att se. Så det vill vi inte överge även om vi nu äntligen kan ha en fest också, säger ordförande Birgitta Persson.

LT och HP hängde med när Offensiva Laholm åkte hem till Petter Moberg i Mellbystrand. Han är Årets nykomling med sitt företag Mobergs Byggkonsult AB.

Limousinen är såld, så i år åks det istället runt i en minibuss från Amors Bilar. Denna rullade upp på uppfarten hemma hos Petter och ett helt gäng hoppade ut för att gratulera vinnaren.

Peter och Maggan Ek uppvaktade med sång och Birgitta Persson, Alexander Malmnäs och Anna-Lena Karlsson från Offensiva Laholm överräckte diplom, blommor och tårta.

– Rid nu på den här vågen!, sade Alexander Malmnäs som själv sitter i jurygruppen till Årets entreprenör. Alexander vet vad han pratar om då han själv blev Årets nykomling 2014.

En del av motiveringen lyder: ”Med fokus på att göra kundernas byggprocess enkel och ekonomisk har han snabbt kommit i gång och etablerat sig…”

– Superkul! Bara att bli nominerad är en vinst i sig. Sedan är det ju ännu roligare att få vinna, så klart!, säger Petter Moberg.


Maggan Ek intervjuar Petter Moberg i livesändningen. Alexander Malmnäs från Offensiva Laholm håller upp diplomet med motiveringen för Årets nykomling. Foto: Johan W Jönsson


Han har drivit sin firma i drygt ett år. Mobergs Byggkonsult AB drogs igång i mars 2021. Han är aktiv i Laholm, Båstad, Halmstad, Falkenberg, Varberg och Hylte.

– Jag är byggkonsult och har nischat mig på bygg- och projektledning, kontrollansvarig och projekteringsledning. Ibland är det ”bara” rådgivning också.

Petter är snickare i grunden och tog studenten från Kattegattsgymnasiet 2005. Han läste vidare till byggingenjör och efter några anställningar ville han starta eget.

– Det föll sig ganska naturligt. Jag sa upp mig, funderade på vad jag ville göra och hade haft i bakhuvudet att starta eget en längre tid. Det var läge att testa.

Nu bor 36-åringen i Mellbystrand men ursprungligen kommer Petter från Knäred. Han står i valet och kvalet kring att anställa en medarbetare.

– Man är ganska försiktig i början och vill få allt att flyta så att man kan rå om sig själv. Men just nu rullar det på bra. Så tanken finns på det eller att skaffa ännu fler samarbetspartners.

Årets entreprenör blev den mer välkända duon Roine Johannessen och Stefan Larsson på Take Care. De prisas för sitt driv och engagemang och för att de gjort sin satsning i city.

Även Årets landsbygdsföretagare, Årets profil, Årets hållbara företag och Årets företag ska utses. Guldveckan avslutas med en Guldkväll där alla nominerade de senaste tre åren uppmärksammas.


Roine Johannessen och Stefan Larsson på Take Care prisades som Årets entreprenör. Stefan kunde inte närvara vid prisutdelningen. På bilden syns Roine ihop med administratören Maria Svensson. Foto: Offensiva Laholm


Läs mer:

Guldveckan får guldfest med folkparkskänsla

Här är alla de nominerade under guldveckanÅrets entreprenör:

Roine Johannessen och Stefan Larsson, Take Care Laholm (SR Take Care - naprapati o rehab – KB)
Med ett driv och genuint engagemang i folks hälsa har dessa entreprenörer skapat en unik plats i Laholm. Med sin nya anläggning i city, har Roine Johannessen och Stefan Larsson förenat träning med social samhörighet i en välkomnande miljö med senaste tekniken och nått en helt ny målgrupp.
Tillsammans med sin andra anläggning fortsätter man stadigt att växa och hjälpa fler människor till en rörligare och bättre vardag.

Årets nykomling:

Petter Moberg, Mobergs Byggkonsult AB
Att göra det lilla extra och ge kunderna en trygg byggresa är det som driver denna nya entreprenör. Petter Moberg är snickaren som vidareutbildade sig till byggingenjör och startade företaget Mobergs Byggkonsult. Här tar han sig an uppdrag lokalt såväl som regionalt, från bygg- och projektledare till kontrollansvarig. Med fokus på att göra kundernas byggprocess enkel och ekonomisk har han snabbt kommit i gång och etablerat sig som ett namn i branschen – från idé till färdigt projekt.