Klik venligst
FÖRETAGANDE 2023-05-12 KL. 17:02

Burgers & Dreams utökar ordentligt

Av Johan W Jönsson

Förra året slog Burgers & Dreams upp portarna i Lundströms bodar. Gästerna strömmade till och till den här sommaren har restaurangen tagit över hela lokalen och har därför möjlighet att ta emot ytterligare 85 sittande gäster inomhus.
– Vi hade kö i fjol och när det blir kallt på kvällarna vill vi ha möjlighet att kunna flytta in såväl trubadur som gäster, säger Ulrika Larsson och Fredrik Lorentzon som driver Burgers & Dreams.

Burgers & Dreams utökar ordentligt
"Man ska kunna komma hit ofta utan att plånboken dräneras. Vi vill ha bra grejer till schyssta priser.", säger kocken Fredrik Lorentzon som driver Burgers & Dreams med Ulrika Larsson. Foto: Johan W Jönsson

Sommaren 2023 förutspås bli het. Några som hoppas på det är krögarna i Mellbystrand. LT hälsade på Burgers & Dreams veckan innan öppning.

Det är full fart i lokalen trots att det inte finns några gäster på plats än. Ett nytt kassasystem ska installeras och dessutom mer än fördubblas ytan inomhus.

– Det blir jäkligt nice här inne! Framförallt på kvällen med belysning. Tyvärr kommer det inte synas under de ljusa sommarkvällarna, skrattar Fredrik Lorentzon.

Ulrika och Fredrik har satt sin egen stil på stället. Designmöbler och äldre grejer kombineras med lampor och annan interiör som de gjort själva.

– Det ska vara kvalitet och hållbart. Vi vill också ha mycket växter. Det ska vara mysigt, ombonat och rum i rummen. Inte öppna ytor som på finkrogarna förr, säger Fredrik.

Det finns gott om platser att sitta på utomhus men det är få kvällar det är varmt länge och sommarvädret i Sverige kan vara minst sagt nyckfullt.

– Under quizkvällarna fick vi inte plats med en stol till i trädgården och så börjar det plötsligt regna klockan åtta från ingenstans. Nu kan vi öppna dörrarna ut här inne, säger Ulrika.

Utöver den nya lokalen inomhus kommer Burgers & Dreams även att öppna en utebar i boden norr om nuvarande byggnad.

– Tanken är vin, öl och shots mot innergården på kvällar vid högtryck samt frallor, kaffe och glass ut mot vägen dagtid. Färdiga frallor har saknats här, säger Fredrik.


Från drygt 30 sittplatser inne till 115. Det är en rejäl utökning och satsning Burgers & Dreams gör inför sommaren 2023. Foto: Johan W Jönsson


Menyn ska utvidgas med fler drinkar och nya rätter. Vilka rätter som serveras kommer att variera. Men Fredrik och Ulrika vill gärna att gästerna ska hitta mer än burgare på menyn.

– Vi hade flera andra trevliga rätter redan i fjol men många beställde hamburgare och tyckte att de var så goda att de beställde burgare igen även när de kom nästa gång, skrattar Ulrika.

– Det är helt okej! Men vi har mycket annat på menyn också. Våra revben var väldigt populära också och de rökta räkorna är våra egna favoriter, fortsätter hon.

Man får anta att det gick bra i fjol i och med att ni väljer att göra denna satsningen?

– Sett till antal gäster gick det över förväntan och framförallt så hade vi otroligt roligt, säger Ulrika.

– Jag hade förväntat mig att det skulle gå bra och vi vill ta det vidare. Hoppas bara inte lågkonjunkturen blir för jäklig. Vi vill hålla rimliga priser, säger Fredrik.

I fjol delade Burgers & Dreams lokal med inredningsbutiken Omformat som hyrde i andra hand av restaurangen. De kommer istället att öppna butik i centrala Laholm.

Planen var initialt att öppna Burgers & Dreams redan till påsk. Men trots att Fredrik och Ulrika ansökte om tillstånd redan i januari så är det först nu som allt är klart.

– Det har tagit betydligt längre tid än vi trott men nu ser vi fram emot att kunna öppna på Kristi Himmelsfärdshelgen. Vi längtar efter att få träffa våra medarbetare och gäster, säger Ulrika.

Fredrik och Ulrika har mängder med idéer. Det finns planer på ”en levande restaurang” där man kan köpa interiören och dessutom på att ha öppet även vintertid.

– Vi kommer ha öppet augusti ut. Sedan kan det bli teman med olika typer av avsmakningsmenyer vissa helger efter det. Vi får se vad som händer, säger Fredrik.

Burgers & Dreams kommer att ha öppet sin filial i Båstad även i år. Man blir kvar på samma ställe men kommer att husera i gamla Rivieragrillens lokaler och inte i sin foodtruck.


"Man ska kunna komma hit ofta utan att plånboken dräneras. Vi vill ha bra grejer till schyssta priser. Folk ska kunna komma hit och umgås här istället för hemma.", säger kocken Fredrik Lorentzon. Foto: Johan W Jönsson