FÖRETAGANDE 2022-04-09 KL. 11:58

Burgers & Dreams flyttar söderut

Av Carina Nilsson

Nu öppnar ägarna till konceptet Burgers & Dreams i Mellbystrand en filial i Båstad, förhoppningsvis redan i maj.

Burgers & Dreams flyttar söderut
Burgers & Dreams gjorde succé i Mellbystrand förra året med sitt pop up-kök. Foto: Privat

Konceptet med kvalitetshamburgare i ett pop up- kök gjorde succé i Mellbystrand förra året.

Bakom företaget finns kocken och krögaren Fredrik Lorentzon samt Lars Larsson och hans fru Ulrika Larsson.

I år tar de konceptet vidare. Burgers & Dreams kommer att flytta in i Lundströms bodar i Mellbystrand och bli en restaurang, medan pop up-köket flyttar söderut till Båstad.

– Vi har funderat på det länge, och sökt efter en lämplig plats i Båstad. Till sist föll valet på gamla Riviera-grillen. Det är lättillgängligt och det händer väldigt mycket i området runt Hemmeslöv och Allarp med en stor befolkningsökning. Vi kommer inte att använda själva lokalen för gästerna, men det finns plats att sätta in dynor, kylar med mera, säger Fredrik.


Utanför Rivieragrillen kommer Burgers &Dreams att ställa upp sitt pop up-kök och ladda för uteservering och avhämtning i Båstad. Förhoppningen är att kunna köra igång i maj. Foto: Carina Nilsson


Tanken är att det ska vara bra mat för en hyfsad peng. I Båstad tror han att det kommer finnas en stor potential för folk som vill hämta mat.

– Man kan beställa maten via en webshop. Inte via en app som man måste ladda ner, det skulle jag själv aldrig göra, utan man klickar in på webshopen och beställer där. Då får man en tid när maten är klar, och man kan också se om det är tio minuters kö eller tre timmar. Vi tror att det kommer att bli enklare för både gästerna och personalen att planera på det sättet.

Fredrik tror att de också kan hitta samordningsvinster med restaurangen i Mellbystrand.

– Det är jättesvårt att hitta duktiga kockar idag, och även svårt att hitta bostäder att erbjuda. Men har vi duktiga kockar i Mellbystrand så skulle de kunna jobba fram bra grunder även för filialen i Båstad med såser, efterrätter med mera.


Utanför Rivieragrillen kommer Burgers &Dreams att ställa upp sitt pop up-kök och ladda för uteservering och avhämtning i Båstad. Förhoppningen är att kunna köra igång i maj. Foto: Carina Nilsson


Fredrik hoppas och tror att de kommer att kunna öppna i maj, och hålla öppet under veckosluten i början av säsongen.

– Drömmen är att kunna öppna på fler platser efterhand eller att kunna erbjuda det här som ett franchisingkoncept. Idag är det väldigt svårt att starta något eget inom restaurangbranschen eftersom det krävs mycket kapital. Det hade varit kul att kunna erbjuda konceptet till unga krögare, säger Fredrik Lorentzon.