Klik venligst
FÖRETAGANDE 2023-02-26 KL. 08:02

Anrikt gästis ute för reapris

Av Johan W Jönsson

Är du sugen på att ta över en klassisk gästgivaregård? Då har du chansen nu. Utgångspriset för Hishults Nya Gästis har sänkts med över 1 miljon kronor till 1,9 miljoner. ”Efter att priset sänktes har intresset för objektet ökat igen”, säger fastighetsmäklaren Kent Lundgren på Länsförsäkringar.

Anrikt gästis ute för reapris
Hishults Nya Gästis är nu till salu för "vrakpriset" 1,9 miljoner. Objektet har varit till salu i ett år och nu vill säljarna verkligen sälja. De har lämnat för flytt till annan ort. Foto: Liz-Marie Wretborn Falk

Gästiset har varit till salu sedan förra våren då ägarparet Kristoffer Rudvall och Caroline Karlsson lämnade för flytt till annan ort. Försäljningen har dock gått trögt. Därför sänks priset nu kraftigt.

– Säljaren vill sälja. Man har bestämt sig för att inte driva verksamheten vidare och man har avflyttat från orten. Då var det en känsla för prislappen som man har fått revidera nu.

– Det året som varit har kanske inte varit så positivt om man tittar på den verksamheten som har bedrivits. Man behövde göra något och det är priset vi har att jobba med.

Det initiala utgångspriset låg på över 3 miljoner. Då var trafiken låg och det fanns inga förfrågningar kring objektet. Det har dock ändrats nu.

– Vi la ner det strax under 3 miljoner. Då fick vi några förfrågningar men det var långskott. Då menade säljaren att det fick ske något radikalt, säger Lundgren.

Har det hänt mer nu när priset sänkts till 1,9?

– Ja, det har det gjort. Trafiken har ökat, vi har fått fyra, fem förfrågningar och har haft två visningar. Sedan ska en potentiell köpare kunna hitta vägar framåt.

– Det ska finnas möjlighet att driva det vidare samma anda alternativt andra varianter. Sedan är bankerna tuffa. Räntorna är höga och inflationen är hög, säger Lundgren.

Mäklaren menar att Hishults Nya Gästis är ett tufft objekt. ”Det är inte en villa på Blåkulla utan något helt annat”.

– Men det finns en lång tradition. Den gamla ägaren var nog störst på gåsamiddagar i Sverige och det kom busslaster för att äta julbord i Hishult. Det hade varit trevligt om det fick leva vidare.

Vad händer nu?


– Vi har ju kunderna som varit där och kikat. De ska klart fundera och lägga sina pussel för att se om de kan få ihop det i sin ända. Vi jobbar på och hoppas på ännu fler intressenter.

Vet du något om potentiella köpares inriktning?

– Ingenting. Det är inte något de gått ut och skyltat med. Vi får se vad de presenterar i sin plan som de driver även mot banken.

Kristoffer Rudvall och Caroline Karlsson hade bra snurr på verksamheten innan pandemin och när restriktionerna lättades.

– Det gick lysande när bara förutsättningarna fanns. Under pandemin var det, precis som för andra restaurangägare, tuffare. Men det finns absolut potential, avslutar Kent Lundgren.

Hishults Nya Gästgivaregård finns på Hemnet.


Hishults Nya Gästis är en anrik verksamhet där många laholmare och utomsocknes har avnjutit festmiddagar, julbord och gåsamiddagar. Foto: Liz-Marie Wretborn Falk