Klik venligst
FÖRENINGSLIV 2023-01-16 KL. 18:00

Tangerat rekord för Lions graninsamling

Av Johan W Jönsson

Även i år samlade Lions club Laholm in 400 uttjänta julgranar. Det gav ett välkommet klirr i kassan på 40 000 kronor. Pengarna går i vanlig ordning till olika välgörande ändamål som Lions stöttar. ”Laholmarna är väldigt generösa. Det kostar 80 kronor att få sin gran hämtad men de flesta swishar 100 och några mer än så”, säger Tommy Paulison i klubben.

Tangerat rekord för Lions graninsamling
Christer Jonsson visade prov på styrka när han svingade iväg en gran. Tommy Forsberg och Kurt Johansson närmast grankastaren. Peter Wallgren skickar iväg en före detta gran i bakgrunden. Foto: Tommy Paulison

Åtta ekipage med totalt runt 20 guljackade Lionsmedlemmar kämpade i fyra timmar för att få in alla granar. Julträden körs till deponin i Nyby där de blir till flis.

Tommy Paulison meddelar att ”julgransgeneralen” Mats Persson var nöjd efter avklarat dagsverke. 2020 samlades det in 200 granar, 2021 350 och 2022 samt 2023 400 stycken.

– 2021 var det en galen ökning och sedan har det hållit i sig. Det här har blivit ett av våra största arrangemang och slantarna som vi får in är välkomna, säger Paulison.

Även de granar som Lions sålt till olika affärsidkare samlades in. Väderprognosen visade regn men de första regndropparna föll först efter avklarat arbete. Där hade Lions tur.

– Det är en trevlig aktivitet som verkligen fått fäste bland laholmarna. Många kommer ut och byter några ord och tycker att det är ett fint initiativ och bra service, berättar Paulison.

Efter väl förrättat värv värmde sig Lionsmedlemmarna med grillad korv, kaffe och kaka. Nu blir det lite paus innan det är dags att börja sälja marschaller till ljusfesten på Alla hjärtans dag.


Tommy Forsberg, en av flera granhämtare i aktion. Foto: Tommy PaulisonVarm korv smakade fint efter avslutat jobb. Maria Wernant och Elisabeth Elmvik stod bakom grillen. Foto: Tommy Paulison