Klik venligst
FÖRENINGSLIV 2024-07-03 KL. 15:46

Strand för alla kallar till extra årsmöte

Av Johan W Jönsson

För att få till en resning i fallet kring strandparkeringen tror advokaten Ola Bengtsson att det skulle vara bra att utreda en del saker på stranden. För att finansiera dessa utredningar kallar nu Strand för alla till extra årsmöte.
– Vi har inte haft någon medlemsavgift sedan innan pandemin. Pengarna har inte behövts. Men nu kan lite kapital komma till nytta, säger föreningens ordförande Mats Olofsson.

Strand för alla kallar till extra årsmöte
Mats Olofsson och övriga i styrelsen för Strand för alla kallar till extra årsmöte. Foto: Rickard Gustafsson/arkiv

Advokat Ola Bengtsson arbetar med strandparkeringsfallet utan ersättning. Han tror dock att utredningar på stranden skulle underlätta möjligheterna att få till en resning.

– Det är en undersökning av stranden, sanden, liv och växtlighet som kan finnas där. Ola vet vad han behöver och så får AGRY ta lite prover där nere, säger Olofsson.

Strand för alla har haft en låg medlemsavgift och sedan innan pandemin har det inte tagits ut någon då det inte behövts pengar in i föreningen till något särskilt.

– Vårt mål har aldrig varit att samla in pengar, utan att ha ordning på stranden. Därför har vi inte tagit ut någon medlemsavgift sista åren. Men styrelsen har varit aktiv hela tiden.

Den 17 juli klockan 18:00 kallas det till ett extra årsmöte på Hökagården i Mellbystrand med en fråga på dagordningen. Att återinföra och höja medlemsavgiften.

– Styrelsens förslag är 100 spänn. Men med tanke på vad det ska gå till får de som vill gärna betala en slant till, om de tycker så. Vi hoppas att vi ska få in en summa på detta, säger Mats.

Senast Strand för alla begärde medlemsavgift hade man cirka 1 500 medlemmar. Mats Olofsson bedömer att man med de passiva medlemmarna var runt 5 000.

– Det är fler och fler som visar intresse för vår förening för varje dag som går. Det är många som tycker att det blivit illa som det är nu på stranden. Det är för trist, säger Olofsson.

Läs mer:

Stockholmsjurist sågar bilförbudet på stranden