FÖRENINGSLIV 2022-07-29 KL. 14:46

Sportchefen summerar debuten

Av Erik Persson

Härom helgen arrangerade Laholms Fotbollsklubb sin första strandfotbollsturnering, Laholms Beach Soccer Cup – ett evenemang som förvandlade Mellbystrand till Copacabana för en helg, där totalt 12 lag spelade om att vinna turneringens första pokaler, indelat i två klasser, seniorer och juniorer.

Sportchefen summerar debuten
Trots det svårspelade underlaget, bjöds man på fina matcher på stranden. Foto: Halmstadsport

Det var en härlig syn som utspelade sig på stranden i Mellby härom helgen. Trots det svårspelade underlaget som stundtals liknade mer strandbrottning än fotboll, bjöds man på fina matcher och god stämning på stranden.

Arrangör och sportchef Peter Åberg på Laholms FK berättar.

– Trots att vädret inte var helt på vår sida, blev det en riktigt härlig helg. Utgångspunkten var att arrangera ett roligt evenemang, vilket jag tyckte vi uppnådde.

– Sen ville förstås många vinna turneringen när man väl befann sig i stridens heta under matcherna, men då gjorde våra domare ett lysande jobb att hålla en bra nivå, säger Åberg.


Tuffa dueller fram till pokalen. Foto: Halmstadsport


Strandfotbollsturneringen planerades ursprungligen inför sommaren 2020, men blev som mycket annat inställt på grund av pandemin.

– Om vi försöker se något positivt ur pandemins påverkan, så fanns det mer tid för planering. Vi kunde tänka igenom en bra helhet för turneringen med kiosk, tält, högtalare för musik och dessutom satsa på bra utrustning för linjer och mål.

– Flera uttryckte att turneringen kändes proffsig och lättsam på samma gång – vilket var vår tanke bakom evenemanget, fortsätter Åberg.

Inför turneringen använde man sig utav traditionell marknadsföring på lokala anslagstavlor, samt digitalt via mailutskick och på sociala medier för maximal exponering.

– Trots en hård konkurrens bland andra sommaraktiviteter så kändes första upplagan som en god indikation. Det finns alltid saker att justera, men överlag blev det lyckat.


De historiska vinnarna i seniorklassen, Strömnäsbruk. Foto: Halmstadsport


De historiska vinnarna, Strömnäsbruk i seniorklassen och Tegelstenarna i juniorklassen fick kämpa för pokalerna och bjöd på två bra finaler inför de nästan 300 besökarna i publiken.

– Vi har gjort en uppföljning med alla lagen efter turneringen och många har redan meddelat att man vill medverka i nästa års upplaga, vilket känns som ett gott betyg.

– Det känns jätteroligt att äntligen ha kommit igång med turnering, och inför nästa år har vi satt ett mål att 30-40 lag ska medverka, avslutar sportchef Peter Åberg på Laholms FK.