FÖRENINGSLIV 2022-05-17 KL. 07:57

Privatperson vill skaka liv i pausad tennisbana

Av Rickard Gustafsson

Tennisbanan i Mellbystrand ligger för tillfället för fäfot, men kanske inte så länge till. En privatperson har hört av sig till Laholms kommun om möjligheterna att ta över skötsel och drift av grusbanan. Innan dialogen fortsätter vill kommunen undersöka intresset från de lokala tennisklubbarna.

Privatperson vill skaka liv i pausad tennisbana
Det är mycket på gång i Mellbystrand och efter flera år av uppehåll kanske det även kan bli spel igen på tennisbanan. Foto: Johan W Jönsson

På Björkvägen, insprängd i villaområdet bakom Strandhotellet i Mellbystrand, ligger en vackert belägen tennisbana. Grusbanan ägs av kommunen men har inte varit i bruk på flera år sedan Laholms BTK Serve 2019 kastade in handduken gällande driften.
– Det tog för mycket tid att hålla banan i ordning och sista åren saknade vi också kompetensen att sköta den. Men den definitiva spiken i kistan var när det infördes bevattningsförbud. Men den ligger väldigt fint så det vore roligt om den kom igång igen, säger ordföranden Kaj Karlsson.

Banan har sedan dess legat för fäfot och växtligheten har börjat ta över. Kanske kan det dock snart bli fart på tennisspelandet i Mellbystrand igen. En privatperson har hört av sig till Laholms kommun för att undersöka möjligheterna att hand om skötseln.
– Det stämmer. Det är en person som bor utomlands men tillbringar sommaren här som kontaktat oss, säger Mats Altemyr, fritidschef på Laholms kommun.


Växtligheten har börjat ta över på den i övrigt charmigt belägna tennisbanan som ligger strax öster om Strandhotellet. Foto: Johan W Jönsson


Kommunen äger många idrottsanläggningar, men driftar själva bara Sparbanksvallen och padelbanorna i Laholm. Resten av anläggningarna drivs genom nyttjanderättsavtal med lokala föreningar.

Altemyr berättar att kommunen ställer sig positiva till att hyra ut banan, men vill först få svar på hur de lokala tennisföreningarna ställer sig till att ta över driften.
– Personen som ställt frågan till oss verkar mest vara intresserad av att ha banan igång och verkar inte bry sig om vem som egentligen sköter den. Men vi är positiva till att det finns en intressent, säger Mats Altemyr.

LT har ringt runt till de lokala tennisklubbarna, Laholms TK, Skummeslövs TK och Våxtorps TK, och ingen av föreningarna säger sig vara intresserade att ta över driften av banan i Mellbystrand.
Det verkar som att det sista hoppet står hos den privata intressenten.
– Det är än så länge bara en förfrågan, men vi ska träffas i slutet av maj, säger fritidschefen Mats Altemyr.

Via mejl har LT varit i kontakt med intressenten som berättar att han förr om åren spelat mycket på banan och tycker att det är synd att den står och förfaller. Intressenten förklarar att han och ytterligare ett par personer precis börjat undersöka möjligheterna att få liv i tennisbanan igen, men att de vill avvakta med uttalanden.