Klik venligst
FÖRENINGSLIV 2024-04-02 KL. 06:02

Populärt cykeltrim är tillbaka

Av Johan W Jönsson

Cykeltrimmet i Knäred är tillbaka för tredje året i följd. Det är forskarringen och hembygdsföreningen som anordnar den populära aktiviteten, som fick fart under coronapandemin.
– Det är en väldigt trevlig aktivitet för hela familjen. Man får motion, frisk luft och kommer ut på vägar man normalt kanske aldrig annars är ute på, säger Rolf Åkesson, ordförande i föreningen.

Populärt cykeltrim är tillbaka
Lisbeth Tagesson och Kenth Andersson samt Ingrid och Rolf Åkesson från Knäreds Forskarring & Hembygdsförening arrangerar cykeltrimet i Knäred. Foto: Johan W Jönsson/arkiv

Starperiod är 1 april-30 september. Startpaket säljs på Coop i Knäred (från 29/4), Pertec i Knäred samt på turistbyrån in Laholm. Det är 43 kontroller och priset för att deltaga är 120 kronor.

– Vi har haft många deltagare båda åren. Vi tappade några till i fjol men det var ändå 75 svar som lämnades in. Det är vi väldigt nöjda med, säger Rolf Åkesson.

Svaren ska lämnas i brevlådan vid forskarringen och hembygdsföreningens ”klubblokal” Gula villan senast den 1 oktober i år. Dragning av vinnare sker under vecka 40.

– Vi underrättar samtliga vinnare via sms eller telefonsamtal. Vi har prisutdelning i Gula villan den 12 oktober. Då bjuder vi alla deltagare som dyker upp på fika, berättar Åkesson.

20 av de deltagare som lämnar in sina svar prisas. 1-12 får ta del av ordinarie priser och tröstpris har de chans på som svarat rätt på minst 20 kontroller. Rolf Åkesson igen:

– Har man frågor är det bara att kontakta mig. Det går även bra att köpa startpaket direkt av mig och övriga arrangörer. Jag vill passa på att rikta ett extra tack till våra sponsorer.

Åkesson passar också om att påminna om att ingen kopiering är tillåten av frågeformuläret. Det är endast svarsoriginalet som godkänns.

Idén kommer från Korpen i Laholm som på nytt kör sitt cykeltrim. Startperioden där är 22 mars-29 september. Startpaket går bland annat att köpa på Torghallen, Maxi och turistbyrån i Laholm.