FÖRENINGSLIV 2021-11-23 KL. 09:00

Oväntat tillskott i kassan för Laholms sommarspel

Av Johan W Jönsson

Det kom ett överraskande mejl till Laholms sommarspel. Ordföranden Eva Mårtensson trodde att det var ett skämt att Södra Hallands kraft ville skänka fullmäktigearvodet för 2021 till föreningen. “Jag var säker på att det var någon som skojade med mig. Jag trodde att det var en bluff till jag ringde upp och kollade upp det”, säger Eva.

Oväntat tillskott i kassan för Laholms sommarspel
Eva Mårtensson är ordförande i Laholms sommarspel. Hon berättade om det oväntade ekonomiska tillskottet från Södra Hallands kraft på föreningens årsmöte nyligen. Bild: privat

Och jodå, för visst stämde det. Södra Hallands krafts fullmäktigeledamöter hade valt att skänka sitt arvode just till Laholms sommarspel. Totalt 16 000 kronor.
– Vi, som många andra föreningar, har ju haft det tufft under pandemin. Vi har fått ställa in våra spel två år i rad. Så detta var verkligen välkommet, säger Eva.

2022 hoppas Laholms sommarspel kunna spela igen men under lite andra former än senast då det begav sig - 2019.
– Vi har vilda planer men vi måste vara realistiska. Vi funderar på att stänga av en gata med äldre miljö och spela där, säger Eva och fortsätter:

– Tanken är att spela över två två veckoslut. När vi gjort som vi gjort tidigare har vår lilla ensemble varit helt slut efteråt. Detta blir mer skonsamt.

Vad ska ni göra med de oväntade pengarna?
– Det gör att vi känner att vi kan ta in en avlönad regissör utifrån till kommande spel. Det ska bli väldigt kul.

– Vi är oerhört glada och tacksamma gentemot Södra Hallands kraft. Det här blev en liten kick för våra 35 medlemmar, avslutar Eva Mårtensson.