FÖRENINGSLIV 2021-12-22 KL. 17:37

Lions tomtade för de äldre

Av Johan W Jönsson

Förra året fick Lions jultomtar räcka över julgåvan i dörren på kommunens särskilda boenden. Det behövde de inte göra i år. “Vi fick komma in överallt och det var väldigt uppskattat. Det här är verkligen ett hedersuppdrag”, säger Tommy Paulison från Lions.

Lions tomtade för de äldre
Barbro Hansen på Solhemmet i Veinge lät sig väl smaka av julgröten när Lions kom på besök. Här tillsammans med Gun Mattsson, Eva Knutsson samt Lions Karin Caster och Ulla Gunnarsson. Foto: Tommy Paulison

Julgåvan till de äldre är en av Lions club Laholms allra äldsta traditioner. Tommy Paulison har varit med och åkt runt på äldreboendena i kommunen sedan 2012.

– Numer skänker vi 100 kronor per person och boende. Pengarna ska gå till julklapp, god mat, dryck eller någon aktivitet. Det handlar om att sätta lite guldkant på tillvaron.

Lions jultomtar inledde på Tangon i Laholm och for sedan vidare till Fridhemsgården, Solhemmet, Smedjebacken, Björkebogården, Dalen och Åsen i Våxtorp och Randerslund.

– Vi avslutade på Lingården i Laholm. Vi delade ut mellan 25 och 30 000 kronor totalt och så är det tradition att varje gäng får Gamla Laholms årsbok som det läses högt ur.

Tanken var att julgåvan skulle delats ut för ett par veckor sedan men på grund av Laholms Sparbanks ombyggnation gick det inte att få ut några pengar.

– De bad oss vänta till Luciaveckan men då kunde inte vi. Men nu blev det äntligen av och det var välkommet, säger Paulison.

Karin Caster och Ulla Gunnarsson agerade Lionstomtar ihop med Tommy Paulison och de var uppskattade när de kom i sina röda tomteluvor.

– Det här är årets grej i och med att det är så otroligt uppskattat av de boende. Man får ett stort tack och mycket värme tillbaka. Det är verkligen ett hedersuppdrag, säger Tommy.


Bo Göran Nilsson och Pia Molin på Lingården gladdes också åt Gamla Laholms Årsbok. Här tillsammans med Kristina Johansson, Malin Schibli och Lions jultomtar. Foto: Tommy Paulison