FÖRENINGSLIV 2022-01-03 KL. 12:35

Lions hämtar granar för välgörande ändamål

Av Johan W Jönsson

Precis som vanligt åker Lions club Laholm runt i kommunen och samlar in begagnade julgranar en tid efter jul. Förra året slogs nytt rekord då 40 000 kronor kom in via insamlingen. Pengarna går till välgörande ändamål. “Folk är otroligt generösa”, säger Lions Tommy Paulison.

Lions hämtar granar för välgörande ändamål
Lions Claes Johansson i hämtningstagen. Foto: Tommy Paulison

Det kostar 70 kronor att få sin gran hämtad av Lions. Men det är ett minimibelopp och många swishar mer.

– Det är bra service och de som får sin gran hämtad slipper nyttja ett av sina tolv besök på återvinningscentralen, säger Tommy.

Graninsamlingen sker i år mellan klockan 9 och 13 lördagen den 15 januari. Beställningen måste göras senast den 10 januari.

– 90 procent swishar och nytt för i år är att man måste skriva postnummer också utöver namn och gatuadress. Allt för att förenkla hanteringen, säger Paulison.

Det går även att beställa genom att mejla eller ringa ansvariga i Lions. Uppgifter finns på föreningens hemsida.

– I fjol var det helt sanslöst. Jag tror att vi fick in 150 granar fler än vad vi brukar. Vi har legat runt 200 granar annars.

Då gjorde pandemin att fler firade jul hemma och ville ha en egen gran att mysa till. Lions hoppas att intresset inte ska vara sämre i år.

– Vi samlade in nästan dubbelt så mycket pengar som vanligt. Folk är otroligt generösa. Det värmer verkligen. Men det är ju ett sätt att stötta Lions.

De insamlade begagnade granarna hamnar i kommunens deponi där de flisas och återvinns.

Lions swishnummer är 123 593 6901. Skriv namn, gatuadress och postnummer. Kostnaden är minst 70 kronor.