Klik venligst
FÖRENINGSLIV 2024-01-16 KL. 15:42

Lions graninsamling står sig stark

Av Johan W Jönsson

I år samlade Lions club Laholm in 350 uttjänta granar plus 115 stycken som samma klubb tidigare sålt till olika näringsidkare.
– Vi håller ställningarna trots ökad konkurrens om granarna, säger Lions Dan Andersson.

Lions graninsamling står sig stark
Granarna som hämtas kan se olika ut, konstaterar Kurt Johansson, Göran Lundahl och Christer Jonsson i Lions. Foto: Dan Andersson/Lions

Lions club Laholm samlade traditionsenligt in granar vid tjugondedag jul. Även i år var det många som ville få sina granar hämtade av de guljackade som körde runt.

I år hade priset för att få sin gran hämtad höjts något. Men många brukar ändå skänka mer än vad som begärs. Pengarna går till olika avgörande ändamål som Lions väljer ut.

I fjol kom det in cirka 40 000 kronor via aktiviteten och resultatet var något liknande även i år. De guljackade fick kämpa i strängt väder men Andersson låter meddela att de är härdade.

– Vi är nöjda med resultatet som är ett viktigt bidrag till vår hjälpverksamhet i Laholm. Vi tackar alla laholmare som stöder vår verksamhet på detta sätt, kommenterar Dan Andersson.

Efter väl förrättat värv värmde sig Lionsmedlemmarna med grillad korv, kaffe och kaka. Nu blir det lite paus innan det är dags att börja sälja marschaller till ljusfesten på Alla hjärtans dag.

Julträden körs till deponin i Nyby där de blir till flis. På bilden syns 2024 års skörd av granar. Foto: Dan Andersson/Lions