-
FÖRENINGSLIV 2022-10-02 KL. 07:58

Lions firar sin dag genom att hjälpa andra

Av Johan W Jönsson

Lions club Laholm uppmärksammar den internationella Lionsdagen lördagen den 8 oktober genom att samla in glasögon och mobiltelefoner till behövande. Dessutom säljs det korv och lotter. Överskottet går till översvämningsdrabbade Pakistan.

Lions firar sin dag genom att hjälpa andra
Lionsdagen uppmärksammades av Lions Laholm också i fjol. Den lokala klubben passade samtidigt på att fira 70 år. En nyhet för i år är att även mobiltelefoner tas emot. Foto: Tommy Paulison

Lions club Laholm kommer stå på Stortorget och presenterar sin verksamhet samtidigt som man samlar in glasögon och mobiltelefoner.

– Vi sätter upp ett katastroftält och överskottet av det vi får in kommer att gå till inköp av nya tält som distribueras av MSB till katastrofområden i hela världen, säger Lions president Dan Andersson.

Den här gången prioriteras Pakistan som drabbats av stora översvämningar. För att dra in pengar säljs både kokt wienerkorv och grillad tjock korv med bröd. Det brukar vara poppis.

– Dessutom ska vi sälja lotter med vinster i form av presentkort från olika butiker i Laholm. Vi hoppas att många vill stötta vår verksamhet, säger Andersson.

Även i fjol fanns Lions club Laholm på plats på Stortorget för att uppmärksamma Lionsdagen. Också då samlades glasögon in. Mobiltelefoninsamlingen är ny för i år.

– Sedan tänker vi givetvis informera om Lions verksamhet. Förhoppningsvis kan vi bli ännu fler medlemmar i klubben, avslutar Dan Andersson.

Lions står på Stortorget den 8 oktober mellan klockan 10 och 14.