FÖRENINGSLIV 2021-11-29 KL. 16:30

Laholms RF US vann årets trygghetspris

Av Johan W Jönsson

Laholms Ryttarförening startade en ungdomssektion med egen styrelse inför den här säsongen. Redan nu prisas ungdomarna för sitt arbete för allas lika värde och mot mobbning med ridsportens trygghetspris 2021.

Laholms RF US vann årets trygghetspris
Laholms RF:s ungdomssektions representanter Wilma Laid Davids, Majken Holmén och Felicia Sjö omgivna av trygghetsledare och representanter från förbundet och Friends. Bild: Roland Thunholm

Priset är instiftat av Svenska Ridsportförbundet, Stiftelsen Friends och Hugo Stenbecks Stiftelse under den gemensamma satsningen Trygga Ledare. Priset består av en utbildning från Friends och det delas ut under Sweden International Horse Show.
– Man kan säga att vi får det här priset för att vi är så bra mot varandra i vår ungdomssektion. Vi inkluderar alla och tycker att alla är lika mycket värda, säger Felicia Sjö.

Laholms RF U blev nominerade till priset av distriktets ungdomsförbund och juryn föll för laholmarnas arbete och driv kring allas lika värde. Ungdomssektionens Majken Pålsson, Felicia Sjö och Wilma Laid Davids fanns på plats på ett välfyllt Friends Arena i Stockholm och mottog priset.
– Det var jätteroligt! Det kändes helt otroligt att få ta emot priset inne på arenan med så mycket folk som applåderade, säger Majken Pålsson.

Tjejerna hann även med att följa en de av tävlingarna under Sweden International Horse Show.
– Man blev verkligen inspirerad av att få se så många duktiga ekipage från olika länder. Det var väldigt häftigt, säger Majken.

Laholms RF Ungdomssektion blev inspirerade till sitt arbete av en kille som blev mobbad på grund av sitt hästintresse.
De anordnade en tävling som de döpte till “Rid för allas lika värde”. Prideflaggan blev en symbol för tävlingen då den står för just detta.
– Vi har också gått utbildningar för att öka vår kunskap kring mobbning och trakasserier. Vi hoppas att vårt engagemang för detta ska smitta av sig till andra, säger Felicia Sjö.

– Nu ska vi jobba vidare med det här. Och vi vill gärna lyfta alla ideella krafter som jobbar för klubben och US-mammorna som hjälper oss så mycket, säger Majken Pålsson.