Klik venligst
FÖRENINGSLIV 2023-06-29 KL. 09:02

Innebandyarenan i hamn ekonomiskt

Av Johan W Jönsson

Skottorps IF:s utomhusarena för innebandy är finansierad. Tack vare de 50 000 kronorna från Laholms Sparbanksstiftelse och lika mycket från Laholms kommun så kan föreningen sätta spaden i marken i sommar. Totalt är drygt 600 000 kronor insamlade.
– Responsen har varit över förväntan. Många företag och privatpersoner har bidragit, säger innebandyns sektionsansvarige Jimmy Ivarsson.

Innebandyarenan i hamn ekonomiskt
Jimmy Ivarsson (till vänster) har jobbat med att dra in sponsorer till projektet ihop med Pontus Johansson. Skottorps IF:s vice ordförande Evert Månsson (till höger) har gjort det administrativa arbetet. Foto: Rickard Gustafsson/arkiv

Den fullskaliga innebandyarenan, 42x21 meter, är inplanerad mellan Skottorpsskolan och Gröningen och ska kunna nyttjas av såväl föreningen som skolan.

I juni månad har Skottorps IF fått två positiva besked då såväl Laholms Sparbanksstiftelse som Laholms kommun tilldelat föreningen bidrag för projektet.

– Vi hade ansökt om 100 000 från kommunen. Men 50 000 är inte så illa. Tittar jag på kalkylen är vi uppe i drygt 600 000 nu och då är vi i hamn, säger Ivarsson.

Bidraget från Laholms kommun kommer från så kallat övrigt bidrag. Skottorps IF hade initialt sökt 200 000, sedan 100 000 och de fick alltså 50 000.

Gudrun Pettersson är ordförande i Kultur- och fritidsnämnden:

– Vi tycker att det är en väldigt bra sak då det blir en ny plats för idrott, rörelse och föreningsverksamhet. Med 50 000 kronor kan de genomföra projektet, säger hon.

– I Ängelholm har man byggt en sådan här och de fick 250 000 från kommunen. Halmstad ska också bygga en och de fick 100 000. Men vi får vara glada för det vi fått, säger Jimmy.

Arenabygget beräknas kosta mellan 600 och 650 000 kronor. Blir det pengar över går de till belysning, staket runt om arenan och extra sargbitar så att planen kan delas upp.

Svenska innebandyförbundets har sponsrat med 200 000 kronor. Olika företag och privatpersoner har också bidragit med summor på mellan 1 500 och 50 000 kronor.

– Allt är bidrag och sponsring. Jag trodde faktiskt inte att det skulle gå så bra som det gjort. Folk har hört av sig självmant och vill hjälpa till. Det är fint!, säger Jimmy.

Företagen som sponsrat kommer synas på sargen och privatpersoner som bidragit kan få en bricka likt de som finns på bryggan i Skummeslövsstrand.

SIF innebandy har 85 aktiva ungdomar i åldrarna 9-14 år. I höst startas även upp ett lag för 15-16-åringar. Flera av medlemmarna spelar fotboll på sommaren och innebandy på hösten.

– Man ser hur bra det är. Redan när barnen kommer ut på fotbollens försäsong så har de speeden. Och sammanhållningen är grym, säger Ivarsson.

Förhoppningen är att innebandyarenan ska stå klar i höst och invigas i samband med att allaktivetshuset på Gröningen invigs.