Klik venligst
FÖRENINGSLIV 2024-02-07 KL. 16:34

Hasslövs IS utan ordförande

Av Johan W Jönsson

Problemet känns igen. Det blir allt svårare att locka personer som vill ta på sig olika uppdrag i ideella föreningar. Frilufsfrämjandet i Knäred efterlyser folk till sin styrelse via Facebook. Hasslövs IS fattas också styrelseledamöter.
– Vi saknar en ledamot, men vad desto värre är att vi saknar en ordförande, säger idrottssällskapets vice ordförande Maria Johansson.

Hasslövs IS utan ordförande
Hasslövs IS saknar folk till sin styrelse och har fått kalla till ett extra årsmöte. Foto: Johan W Jönsson/arkiv

Många ideella föreningar kämpar för att få tag på ledare och personer som kan tänka sig att hjälpa till med styrelseuppdrag eller med en roll i någon sektion. Hasslövs IS är en av dem.

– Det är ett generellt problem i samhället idag. Folk verkar inte ha samma tid att engagera sig ideellt längre. Förr var det vanligt att man hjälpte till i flera föreningar, säger Johansson.

Så är det inte längre. Valberedningen i HIS har letat idogt efter personer som kan tänka sig att ställa upp, men utan framgång. Nu står föreningen utan ordförande.

– Jag är vice ordförande och får ta på mig rollen till det extra insatta årsmötet. Men jag är redan ordförande i DFK HaSko och kan inte ha den rollen i två föreningar, säger Maria.

Hasslövs IS seniorer ska i år spela tillsammans med omstartande Våxtorps BoIS i ett nytt samarbete. Utöver herrspelarna har klubben även 30 pojklagsspelare igång.

– Vi måste ha en styrelse för att leva vidare. Vi hoppas att fler kan tänka sig att hjälpa till. Det kanske bara är vi gamla som inte har de rätta kontakterna, funderar Maria.

Hasslövs IS extra årsmöte är satt till den 27 februari. Fram tills dess behöver en styrelseledamot samt en ordförande vara hittad. HIS bildades 1949 och fyller alltså 75 år i år.