FÖRENINGSLIV 2022-01-14 KL. 18:14

”För jävligt att de inte kan inte låta bli”

Av Rickard Gustafsson

Frustration och ilska präglar känslorna i Kornhult och fotbollsföreningen Kornhult/Hishult FF efter plansabotage. Både grusplan och gräsplan är sönderkörda.
– Det är för jävligt att de inte kan låta bli, säger klubbikonen Boris Johansson.

”För jävligt att de inte kan inte låta bli”
Klubbikonen Boris Johansson är riktigt arg över att K/H FF:s planer i Kornhult har förstörts. Foto: Johan W Jönsson/Arkiv

På morgonen den 13 januari upptäckte företrädare för K/H FF att någon under sena kvällen eller natten till torsdag saboterat två av föreningens fyra planer i Kornhult. Plansabotörerna har sladdat på grusplanen samt på en av gräsplanerna som används som 7-mannaplan.

De två fullstora gräsplanerna förblev orörda men det dövar inte bedrövelsen hos föreningens vice ordförande Boris Johansson som är upprörd efter det som inträffat.
– Grusplanen är totalförstörd och det ser ut som att det har varit stridsvagnar där. Halva 7-mannaplanen har djupa spår så den måste vi rätta till och så om. Det är för jävligt att de inte kan låta bli.

Boris Johansson kan inte med säkerhet säga vilken typ av fordon som sladdat sönder planerna, men tror att det kan handla om epa-traktorer.
– Jag tippar på att det är det, för det är spår efter rätt så breda däck. Men helt säker är jag inte, säger han till LT och berättar att ingen i föreningen har någon aning om vem som ligger bakom sabotaget.

Det vet inte heller Laholmspolisen som tagit emot en polisanmälan om skadegörelse från föreningen.
– Det finns inga kända vittnen eller iakttagelser, men vi är väldigt intresserade av att komma i kontakt med personer som har sett vad som hänt eller har annan information, säger Daniel Bergman på Laholmspolisen.

Att återställa planerna till sitt normala skick och utseende kommer att kosta mycket pengar. Boris Johansson gissar på att det i runda slängar handlar om 20 000 kronor – slantar som föreningen ofantligt mycket hellre hade lagt på roligare och viktigare saker.
– Det är så jävla onödiga pengar vi tvingas att lägga ut, särskilt nu när vi knappt inte har några intäkter. Coronan har gjort att vi inte kunnat arrangera bilbingo på två år och vi har inte heller haft några loppmarknader, så det här tär hårt på ekonomin.