-
FÖRENINGSLIV 2022-10-24 KL. 14:58

Brand på Glänninge Park: ”Kunde gått illa”

Av Johan W Jönsson

Laholms FK hade tur. Ett eluttag i klubbens utdömda kanslibyggnad självantände. Som tur väl var självsläcktes branden också på något vis. ”Det kunde gått illa”, säger sportchefen Peter Åberg.

Brand på Glänninge Park: ”Kunde gått illa”
Det började brinna i elektroniken i en vägg i LFK:s kansli på Glänninge Park. Som väl var släcktes branden av sig själv. Foto: privat

Att det brunnit i kanslibyggnaden, som också inhyser omklädningsrum, upptäcktes av klubbens kanslist Carina Mattsson på måndagsmorgonen.

– Vi vet inte när branden startat eftersom att den var släckt när Carina kom. Hade det inte varit isolering och grejer runt hade det bara sagt poff, säger Åberg.

Räddningstjänsten kallades till idrottsplatsen och en elfirma kom och kopplade om elen. Lokalerna är avstängda och ska röksaneras i tre dygn.

– Man kan inte vara där inne nu. Vi får se hur det är efter saneringen. Försäkringsbolaget får kolla. Men det är inga skador i övrigt vad vi vet. Hela byggnaden kunde ju brunnit ner.

Byggnaden som är cirka 20 år gammal är utdömd. Den byggdes som ett projekt av en byggskola. LFK har fått reda på att det blir billigare att bygga nytt än att renovera.

– När en redan utdömd byggnad självantänder i elektroniken är det nog dags att ta dag i det ordentligt. Innan det händer något allvarligt, säger Peter Åberg.