Klik venligst
FÖRENINGSLIV 2022-11-28 KL. 07:02

Bouleklubben vill få in fler kvinnliga spelare

Av Johan W Jönsson

Le Petit Bouleklubb i Knäred anordnade en damträff i sin boulehall i Knäred. Syftet är att få fler kvinnliga utövare men också att få in fler yngre personer i föreningen. ”Boule är en rolig sport och den är verkligen för alla”, säger Åsa Hallendorf i Le Petits styrelse.

Bouleklubben vill få in fler kvinnliga spelare
33 spelare kom till Le Petits damträff i boulehallen i Knäred. Foto: Åsa Hallendorf

Le Petit är en framgångsrik klubb med flera duktiga spelare. Inte minst på veteransidan har man flera skickliga utövare som varit med länge.

Precis som många andra klubbar behöver man dock föryngra på medlemssidan. Boule är inte en pensionärssport – det är en sport som passar alla.

Ett led i att få in fler kvinnliga och yngre medlemmar var att anordna en damträff. Det blev en lyckad sammankomst med 33 deltagare.

– Den yngsta var sju år och den äldsta 86 år. Vi spelade boule, fikade och hade en trevlig eftermiddag tillsammans, säger Åsa Hallendorf.

Två extrapass på söndagar har nu lagts in i kalendern så att de som är intresserade kan prova igen och förhoppningsvis fortsätta att spela.

– Det var många nya ansikten på träffen och alla verkade tycka att det var kul att spela. Det verkar som att ett antal kan tänka sig att komma igen, säger Åsa.

I början av nästa år ska Le Petit anordna en nybörjartävling, en så kallad propagandatävling. Då spelar en olicensierad spelare ihop med en licensierad.

– En van spelare bildar lag med en ovan spelare helt enkelt. Syftet med en propagandatävling är att nya spelare ska lära sig samtidigt som man får prova på att tävla, säger Hallendorf.

I och med att damträffen blev så lyckad lär den komma tillbaka. Då hoppas Le Petit Boulelklubb att ännu fler vill komma och testa att spela i deras boulehall i Knäred.

– En deltagare sammanfattade dagen så här: ”Jag trodde att det skulle vara roligt, men det var mycket roligare än jag trodde”, avslutar Åsa Hallendorf.


Damerna i olika åldrar spelade boule, fikade och hade allmänt trevligt vid träffen. Foto: Åsa Hallendorf