FÖRENINGSLIV 2022-04-22 KL. 12:11

ABBA ersätter Bumba på Solbacken

Av Johan W Jönsson

Tanken var att Trio med Bumba skulle avslutat vårens kafferep på Solbacken. De har dock blivit tvungna att ställa in. Som ersättare har Solbackens bygdegårdsförening fått in det världsturnerande tributebandet Waterloo.

ABBA ersätter Bumba på Solbacken
Waterloo kommer till Solbacken och framför ABBA-låtar. Det förekommer att originalmedlemmar från ABBA:s band är med när de uppträder. Foto: pressbild

Trio med Bumba skulle varit sist ut av kafferepen på Solbacken i vår. På grund av omständigheter som bygdegårdsföreningen själva inte rår över har de tvingats byta band till epilogen.

Istället för en nostalgitripp blir det en annan i form av välkända låtar från ABBA:s digra låtskatt. Tributebandet Waterloo åker runt i världen och hyllar ABBA som ABBA. Nu kommer de till Solbacken.

– Vi är enormt nöjda med ersättarna, som är ett väldigt uppskattat band som turnerar mycket i Australien och runt i Europa med sin bejublade föreställning. Att ett sådant stopp nu blir i Edenberga känns nästan lite magiskt, säger bygdegårdsföreningens ordförande Christopher Dahlström.

Utöver underhållningen från Waterloo bjuds det i vanlig ordning på kaffe, kakor och musikquiz. Uffe ”Chris” Andersson är konferencier.

Waterloo kommer till Solbacken på samma datum som Trio med Bumba skulle spelat, alltså den 11 maj.

Då det är det 50:e kafferepet på Solbacken och därmed jubileum blir det fler tävlingar och ännu större vinstbord än normalt.

Det finns biljetter kvar till kafferepet med Waterloo och de som önskar att sälja tillbaka sina biljetter efter artistbytet kan göra det fram till den 24 april.